Kurssille saapumisohjeet

Luethan ohjeet tarkasti lävitse.  Koulutustunnin kesto on noin 30 – 40 minuuttia riippuen ryhmän koosta ja etenemisestä. Kurssit, joihin kuuluu hihnatreenit treenaamme sään salliessa myös piha-alueella. Sään mukainen lämmin varustus mukaan myös hanskat. Halli alueella on muitakin toimijoita, isojen nosto-ovien eteen ei saa jättää autoja. Koiran ei saa antaa merkata pihalla olevia autoja, trailereita tai muita toisten ihmisten omaisuutta.

Mikäli kurssimaksu on vielä suorittamatta. Huolehdithan maksun ennen kurssin aloitusta. 

 • Tilille (tarkista tilinumero ilmoittautumislomakkeelta)
 • Liikuntasetelit 1. koulutuskerralle mukaan kirjekuoressa valkoiseen postilaatikkoon hallin oven sisäpuolella
 • Liikuntapalveluiden sirukortit ja niiden saldon käyttäminen mobiilisoftan kautta.
 • Pivo/Mobiilipay p.0445355911  /Mira
 • Mobiilipay p. 0408248491  /Juha

Treenireppu voi olla hyvä säilytyspaikka tavaroille, joita otat mukaan. Herkkuja voi säilyttää treeniliivissä, treenitaskussa tai pussissa. Pussina käy myös kahvipaketti (puhdistettuna), tämän etu on ettei pussin suu mene solmuun jos se on taskussa.

 • Herkkuja koiralle. Voi olla useampaa erilaista laatua, herkkutikkuja, nakkeja, juustoa jotain mistä sinun koirasi tykkää
 • Tavallinen panta tai valjaat sekä hihna (ei fleksiä). 
 • Oma viltti, matto tms. paikallaolo harjoituksiin. Pentukurssilaisille on uusi pieni matto valmiina hallilla odottamassa.
 • Koiralle vettä / juomakippo.
 • Koiran omia leluja, vetonaruja tms.
 • Itselle kasvomaski
 • Iloista mieltä yhteisen harrastuksen aloittamiseen ! 🙂 

Saapuminen koulutuspaikalle

Hyvissä ajoin ennen aloitusta. Koiria voi käydä tulotien varressa (ei koneiden, trailereiden tai autojen vieressä), näin estytään pissavahingoilta sisälle. Huom! koulutusohjaaja hakee ryhmän ulkoa ja kertoo samalla tehdäänkö alkuun ulkoharjoituksia vai mennäänkö suoraan hallille sisälle. Hallia tuuletetaan ryhmien välissä.

Tunnilla

Harjoitellaan erilaisia tehtäviä koiran kanssa. Käytämme positiivista vahvistamista. Oikea käytös merkataan joko kehusanalla (hyvä, yes, vau, jep) tai naksuttimella sekä koira palkataan sille mieluisalla palkalla. Kun palkka on tarpeeksi hyvä haluaa koira tehdä saman harjoituksen uudelleen. 

Koulutusohjaaja antaa ohjeet harjoitusten tekemiseen. Ohjeiden kertomisen aikana, voit palkata omaa koiraa esim. paikallaoloharjoituksesta omatoimisesti, jotta koira ei ääntele ohjeiden kertomisen aikana. 

Koulutusohjaajat :

Mira Elfving- Tervo

mm. Pentukurssit, Rally-Toko, Nose Work

yli 40 vuotias koiraharrastaja Oulusta. Kasvattaja kennelnimellä Bladepitfall.  Ensimmäinen oma koira hankintaan vuonna 1999.
Tutustu tarkemmin tästä

Juha Tervo

mm. AgiToko, Tottelevaisuus, Ratatreenit

yli 4o vuotias Saksanpaimenkoiraharrastaja, puuhaillut metsäjälkeä ja hakua nyttemmin mukana myös Nose Work, Rally-Toko kuvioissa. Tutustu tarkemmin tästä

Koronavirus COVID19 ohjeet

Meillä kaikilla voi olla lähipiirissä ihminen, joka ei kestä tätä sairautta. Molemmat koulutusohjaajat kuuluvat riskiryhmään perussairauden vuoksi. Ollaan vastuullisia ihmisiä ja pysytään turvassa kaikki.
Hallille maskit mukaan jokaiselle sisälle tulijalle(myös lapselle). 

 • ulkomaan matkoissa 14vrk varoaika ennen kuin voit osallistua  koulutukseen. Karanteenissa / altistuneena ei voi saapua koulutukseen.
 • pienikin nuha, yskä, kuume, pääkipu on este saapua koulutukseen. 
 • Voit hakea korvausvuorolle sairaspoissolon/altistumisen takia.
 • epidemian ollessa aktiivinen Oulussa koulutushallissa on maskipakko kaikilla osallistujilla, myös koulutusohjaajalla. Kertakäyttömaskit voi laittaa tunnin jälkeen ulkoroskikseen, joka on hallin oven vieressä. Ota oma maski mukaan, hallilla on muutamia kertakäyttömaskeja jos oma unohtuu matkasta. 
 • Hallilla on oma asiakas wc. 
 •  Koronan vuoksi hallille saapumista on rajoitettu max.1-2 hlö per koira. 
 • Sään salliessa teemme piha alueella harjoituksia (Metehe hallin edessä tai tulotien varressa). Varaudu pukeutumalla lämpimästä, myös ohuet hanskat mukaan jotta sormet eivät palellu ulkona palkatessa.
 • 1.6 lähtien meille on käytössä sorapohjainen suuri ulkokenttä temmeksentietä vastapäätä. Voit tarkistaa tämän sivun alareunasta onko kesätreenit ulkona vai hallissa.

Koulutushallin esittely:

Koulutushalli on pitkän halli rakennuksen puolessä välissä, matalassa halliosassa. Hallissa on 6 koulutuspaikkaa, sekä 1 varapaikka. Käytettävissämme on 277 neliötä lämmitettyä sekä tekonurmitettua koulutustilaa.

Saavuttaessa hallille on desifiointipiste, koirankakkapussit, tassupyyhkeet löydät sisäänkäynnin tuulikaapista.

Omalta paikalta löytyy musta vaatenaulakko,  metallinen koirakoukku (alta metrin), sekä tuoli. Tunnilla käytettäviä koulutustarvikkeita löytyvät mm. seinätelineestä.

Yleisiä ohjeita:

Pidetään lähiympäristö siistinä. Koirankakkapusseja löydät meiltä. Roskis löytyy hallin ulko-oven vierestä kakkaemojilla varustettuna.

Kurakeleillä tassut pyyhitään oven edessä. Lainapyyhe hallin ulko-oven lähellä, oman voi ottaa myös mukaan.

Hallilla on asiakas wc käytössä.

Hallilla on kahviautomaatti, asiakas käyttöön automaatti tulee kun Oulussa ei ole enää koronavirustartuntoja.

Ennakkotehtävät Olemme keränneet muutamia artikkeleita koirankouluttamisesta. Voit tutustua artikkeleihin tästä linkistä. 

 

 

Kartta:

Aja joutsensiltaa alas, Prisman ohitse. Käänny vasemmalle Oritkarin satamaan päin (Jääsalontie). Käänny seuraavasta tiestä vasemmalle Lumijoentielle. Aja tietä päätyyn päin (ensimmäinen matala halli vasemmalla). 

Ajo-ohje videona:

Videon avulla löydät hyvin perille hallille. 

Jääsalontieltä käänny Lumijoentielle. Aja ison Sahkon rakennuksen ohitse, jatka matalan hallin ohi. Hallin ovi on neljäs valkoinen ovi vasemmalla puolella.

Herkut loppui kesken tunnin?

Mikäli herkut loppuvat tunnilla kesken tai haluat kokeilla uutta. Koulutushallilla on herkkuja myynnissä heti ulko-ovesta sisään tultaessa. Naturis Fresh lammas/ nauta 4,90€, Tubidog maksa/kana patee 2,90€, lickit Roll on 5,90€ jne… Tuotteet löytyvät myös verkkokaupastamme. Tuotteet maksetaan joko tilille tai mobilepaylla p.0445355911

Ulkokenttä kesä 2021

Kuva ja ajo-ohje tulossa. Koulutusohjaaja käyttää tauoilla kentän reunalla kylttiä palaan pian, kun on tulossa tauolta takaisin kentälle.

Koirakoululla on oma sorapohjainen ulkokoulutuskenttä lähellä hallia. Osa kesän 2021 koulutuksista pidetään sään salliessa (sateella tai helteellä olemme hallissa) ulkokentällä. Tältä sivulta näet onko oman ryhmäsi koulutus hallilla vai kentällä kesäkuu-elokuu välillä.  

Alle päivitetty lista kenttävuoroista:

1.6 treenit:
2.6 treenit:
3.6 treenit:
6.6 treenit:
7.6 treenit:
8.6 treenit:
9.6 treenit:
10.6 treenit:
13.6 treenit:

päivitetty 4.3.2021 klo 18:07